info@dorthekelstrup.dk

Depression

Føler du dig ofte trist og ked af det, træt og udmattet og uden lyst og interesse for ting, som plejer at betyde noget for dig?
Eller kan du mærke, at din selvtillid og dit selvværd er dalet, at du ikke har så meget overskud til at være sammen med andre, eller at du er plaget af negative tanker, som går i ring?
Har du fået let til tårer eller svært ved at sove og koncentrere dig?

Hvis det er tilfældet, så kan det være, at du er ved at udvikle depression eller måske ligefrem, at du har udviklet en depression.

Depression kan udvikles som følge af længerevarende overbelastning og stress, men negative oplevelser tidligere i livet kan øge sårbarheden for at gøre det.

Depressioner kan have forskellige udtryk, men fælles er, at symptomerne er meget belastende, energikrævende og ubehagelige, og at de ofte påvirker ens hverdag, adfærd og livsudfoldelse meget. Fx vil der ofte være mange aktiviteter, som depressionen får én til at undgå. Det begrænser éns muligheder og livsudfoldelse, hvilket kan gøre én endnu mere ked af det og dermed medvirke til at vedligeholde eller forværre depressionen.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, kan det være en god ide at tale med en psykolog med henblik på at reducere de depressive symptomer og undgåelsesadfærden. Det kan hjælpe dig til ikke at tro på og engagere dig i de negative depressive tanker, men i det, som er vigtigt for dig og derigennem øge din trivsel.

Jeg tilbyder information om depression (psykoedukation), så du kan lære at adskille dig selv fra depressionen.

Jeg støtter dig i at forstå og udfordre dine negative tanker, herunder at få et indblik i, hvad der udløser dem, og hvordan du kan håndtere dem.
Udfordringen af de negative tanker og normaliseringen af din adfærd tilrettelægges i et samarbejde mellem dig og mig, så vi sammen kan sikre, at du ikke udfordres over evne, og så du selv kan være med til at beslutte, hvor hurtigt du vil gå frem.

Der vil også være fokus på, at holde fast i hverdagens relationer og rutiner samt på løstbetonede aktiviteter.

Har du spørgsmål til mine forskellige ydelser?

Du er velkommen til at kontakte mig på 22 50 84 97, info@dorthekelstrup.dk eller via kontaktformularen her på siden.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.