info@dorthekelstrup.dk

Spiseforstyrrelser

Har du problemer med din spisning og din vægt?
Føler du dig tyk, uden reelt at være det? Eller har du problemer med trøstespisning og overspisning?
Tænker du meget på mad eller vægttab, og forholder du dig meget kritisk til din vægt og spisning?
Måske stiller du store krav til dig selv omkring kost og motion?
Eller du har mistet lysten til at være sammen med andre og til at spise sammen med andre?

Hvis det er tilfældet, så kan det være, at du er ved at udvikle en spiseforstyrrelse, eller at du allerede har udviklet en spiseforstyrrelse.

Der findes forskellige former for spiseforstyrrelser, og mange af dem opstår i relation til nutidens kropsidealer og ofte i forbindelse med fysiske forandringer (pubertet, graviditet mv.) eller psykiske belastninger og tab. Spiseforstyrrelser kan udvikles som følge af længerevarende overbelastning og stress.

Negative oplevelser tidligere i livet kan øge sårbarheden for udvikling af en spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser kan have meget forskellige udtryk, men fælles for dem alle er, at symptomerne er meget belastende og energikrævende, og at de ofte påvirker ens fysiske og psykiske trivsel og ens hverdag, adfærd og livsudfoldelse. Fx vil der ofte være mange aktiviteter, som spiseforstyrrelsen får én til at undgå, og på den måde begrænser spiseforstyrrelser ofte ens muligheder og livsudfoldelse.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, kan det være en god ide at tale med en psykolog med henblik på at stabilisere din spisning og vægt. Det vil også ofte være vigtigt at arbejde med de underliggende forhold af mere psykologisk art, som kan være tilstede og spille en væsentlig rolle.

Jeg tilbyder information om spiseforstyrrelse (psykoedukation), så du kan lære at adskille dig selv fra din spiseforstyrrelse.
Jeg støtter dig i at forstå og udfordre de forhold, som ligger til grund for den.

Vi vil sammen se på, hvad der for eksempel udløser overspisning og provokerede opkastninger, og sammen finde ud af, hvordan du kan normalisere din spisning og stabilisere din vægt.

Målene for din vægt sætter vi i fællesskab, og fokus vil vedvarende være to-delt, så vi både har fokus på din kost, motion og vægt og på det, som er svært for dig.

Vi vil sammen sætte rammerne, så du ikke udfordres over evne.

Har du spørgsmål til mine forskellige ydelser?

Du er velkommen til at kontakte mig på 22 50 84 97, info@dorthekelstrup.dk eller via kontaktformularen her på siden.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.